Workshops

Creatieve workshops op 't Wemeldink in Den Velde

Zin in een gezellig en creatief dagje uit in een landelijke omgeving, samen met vriendinnen, vrienden, zussen of andere dierbaren? Doe een workshop! Op 't Wemeldink is ervaring niet vereist, alleen enthousiasme. Geen inspiratie? Geeft niet. Samen komen we beslist tot een mooi werkstuk dat u aan het einde van de dag mee naar huis neemt.

Keuze

Op 't Wemeldink worden verschillende workshops gegeven. Gekozen kan worden uit:

1* mozaïeken van div. objecten, zoals spiegel- fotolijstje, bloempot, dienblaadje, kerstman 

2* wolvilten bijv. sjaal, kussen, bloem, tas

3* decoratieve schildertechnieken op uiteenlopende objecten als kandelaars, theekistjes, houten vruchten; in het voorjaar houten en kunststof paaseieren/ in het najaar houten en kunststof kerstballen

4* schilderen/tekenen met acrylverf op doek

Afhankelijk van de gekozen workshop of techniek en de ervaring van de deelnemers/deelneemsters duurt een workshop een halve of (bijna) een gehele dag.

Mail of bel gerust voor nadere inlichtingen.

Opgave

Opgave
is alleen mogelijk met een zelf samengesteld groepje. Dit groepje bestaat minimaal uit 3 en maximaal  uit 5 tot 6 personen, afhankelijk van de gekozen workshop.
Tijd en datum worden in overleg bepaald. Betaling geschiedt contant bij aankomst.

Prijzen

Alle workshops zijn E 35,- p.p.
De prijs is inclusief basismateriaal, gebruik van gereedschap, koffie / thee met wat lekkers en bij workshops die langer duren dan een dagdeel een eenvoudige lunch.
Hieronder volgt meer informatie over de workshops en zijn ook foto's te zien.

Mozaieken

Mozaïek is een zeer oude versieringstechniek, die al voor onze jaartelling werd gebruikt om gebouwen, vloeren en objecten mee te versieren. Algemeen bekend - en bewonderd - zijn de mozaiekvloeren van de oude Grieken en de Romeinen, en uit meer recente jaren de objecten en architectuurdecoraties van Gaudi en van Hundertwasser.

Lees meer: Mozaieken

Schilderen/tekenen

Deze workshop beslaat een hele dag, van 10.00 u tot ca. 16.00 u, en is zowel voor beginners als voor meer ervaren schilders geschikt. We beginnen met koffie en zelfgebakken lekkers, en intussen wordt de aanpak van de workshop toegelicht. Voor het opstellen van een stilleven zijn verschillende interessante objecten aanwezig. Er wordt geschilderd met acrylverf op doek.

Lees meer: Schilderen/tekenen

Wolvilten

Creatieve workshop op 't Wemeldink in Den Velde

Zin in een gezellig en creatief dagje uit in een landelijke omgeving, samen met vriendinnen, vrienden, zussen of andere dierbaren? Doe een workshop! Op 't Wemeldink is ervaring niet vereist, alleen enthousiasme. Geen inspiratie? Geeft niet. Samen komen we beslist tot een mooi werkstuk dat u aan het einde van de dag mee naar huis neemt.

Mail of bel gerust voor nadere inlichtingen.

Opgave

Opgave is alleen mogelijk met een zelf samengesteld groepje. Dit groepje bestaat minimaal uit 3 tot maximaal 4 personen.
Tijd en datum worden in overleg bepaald. Betaling geschiedt contant bij aankomst.

Prijzen

De workshop kost E 35,- p.p.
De prijs is inclusief basismateriaal, gebruik van gereedschap, koffie / thee met wat lekkers.

De workshop

Deze workshop is vooral bedoeld voor beginners. Naar keuze wordt een sjaal, een (of meer) bloem -(en) of een kussen gevilt. De techniek wordt duidelijk stap voor stap uitgelegd. Tevens is er aandacht voor andere werkwijzen, zodat de deelnemers later zelf thuis kunnen experimenteren. Inbegrepen zijn alle materialen, zoals zeep, viltwol, zijde (voor de sjaal) en ongesponnen zijde en stofjes voor accenten en decoraties. Door de ruime plek die nodig is voor deze workshop kunnen er voor een sjaal maximaal 3-4 personen tegelijk aan deelnemen.Over de docente

De workshops worden gegeven door Ineke Pey. Zij is kunsthistorica en heeft tevens een onderwijsbevoegdheid voor tekenen en schilderen. In Nijmegen heeft zij gedurende 20 jaar creatieve cursussen gegeven, waaronder batikken, zijdeschilderen, tekenen/schilderen, mozaieken en decoratieve schildertechnieken. In Den Velde is zij enkele jaren geleden begonnen met het geven van workshops voor kleine groepjes.

Decoratieve schildertechnieken

Tijdens de workshop decoratieve schildertechnieken worden kleine objecten als kandelaars, houten artisjokken, houten dierfiguren, kunststof of houten kerstballen of paaseieren beschilderd in verschillende decoratieve technieken. Hieronder zijn eierschaalcraquele, gepoederd (sneeuw), antiek patina, paarlmoer en gemengde glittereffecten in goud en/of zilver. Er kan worden gekozen uit prachtige verfkleuren, van kerstrood en -groen tot tere pasteltinten. De objecten zijn heel geschikt voor rangschikken op een bijzondere schaal. De houten kerstballen zijn eveneens bedoeld als decoratie; de kunststof ballen kunnen ook in de boom worden opgehangen.

Lees meer: Decoratieve schildertechnieken