Landelijk logeren

voorgevel huisBed and Breakfast 't Wemeldink ligt in Den Velde, een buurtschap in het buitengebied van Gramsbergen (gem. Hardenberg) en ca. 2 km van de Duitse grens. Dit gebied maakt deel uit van het Overijsselse Vechtdal en is een ideaal fiets- en wandelgebied. Het Pieterpad loopt door Gramsbergen, op 3 km afstand van Den Velde. In de landelijke, groene omgeving zijn behalve een fietsroutenetwerk en een wandelnetwerk met knooppunten ook verschillende fiets- en wandelroutes uitgezet, zoals de Laarer Muhlentour (fietsroute). Deze is grensoverschrijdend, voert door het Duitse dorpje Laar en langs prachtig gerestaureerde molens. Schilderachtig gelegen aan de Vecht zou die van Laar op een schilderij van Van Ruysdael niet misstaan.


B en B 't Wemeldink is open van 1 april tot 1 november.

Zowel vanuit de kamers als vanuit de badkamer is er een groen en prachtig uitzicht over de tuin, akkers en weilanden! 't Wemeldink is daarmee een ideale slaapplaats voor mensen die houden van een landelijke en rustige omgeving en die niet zenuwachtig worden van stilte.


Het ontbijt wordt geserveerd in de serre, met uitzicht over de tuin waar geluksvogels soms reeën, hazen of fazanten kunnen zien. Het heerlijke ontbijt bestaat uit verschillende soorten zelfgebakken brood, een kakelvers ei van onze eigen scharrelkippen en diverse soorten broodbeleg, waaronder huisgemaakte kweeperenjam. Voor een lunchpakket kan voor een gering bedrag desgewenst worden gezorgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For information in English about 't Wemeldink see: www.charmio.com/Nederland/Overijssel/tWemeldink

 

Over 't Wemeldink

Op de locatie Zwolseweg 8 in Den Velde was (tenminste) vanaf het midden van de negentiende eeuw ononderbroken een boerenbedrijf gevestigd, tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Er waren verschillende gebruikelijke opstallen, waaronder een stal voor koeien en varkens, een melkstal en een bakhuisje.

B&B 't WemeldinkHet huidige huis werd omstreeks 1988 gebouwd op de fundamenten van de boerderij, die enkele jaren tevoren was afgebrand. Bij de brand bleven de opstallen gespaard, waarvan heden ten dage alleen de oude potstal nog rest. Ook de oude karakteristieke leilindes voor de boerderij bleven bij de brand gespaard.

De potstal met rietgedekt kopse kanten is nu een sfeerbepalend element op het terrein, die samen met de moestuin achter de stal zorgt voor een herinnering aan de voormalige agrarische bestemming.

Het ruime gerieflijke huis werd gebouwd in de stijl van de streek, met een hoge pannengedekte kap met wolfeinden. Het nieuwe huis kreeg de naam 't Wemeldink, een naar men zegt historische naam. De weilanden en akkers van de boerderij werden omstreeks 1985 voor het grootste deel verkocht. Heden ten dage is er nog een riante, fraai aangelegde tuin van 1,2 ha overgebleven, met lindenlaan, indrukwekkende eiken, vogelbosje, houtwallen, boomsingels, wilde bloemenweides en de genoemde moestuin. In de tuin hebben niet alleen talloze vogels maar ook andere dieren een thuis .


Vooral 's morgens tijdens een vroeg ontbijt in de serre worden B&B gasten soms verrast door het 'bezoek' van reeën, fazanten of hazen. De laatste jaren heeft een reegeit elke zomer haar reekalfje geworpen in de bloemenweide van 't Wemeldink.

Sinds 2008 is in 't Wemeldink een bed and breakfast gevestigd.

Privacyreglement

  • B&B 't Wemeldink verklaart zorgvuldig en veilig om te gaan met persoonlijke gegevens van iedereen die contact heeft of contact zoekt met deze organisatie.
  • Wanneer u contact zoekt of contact legt met B&B 't Wemeldink, worden gegevens van u voor zover nodig, schriftelijk of digitaal vastgelegd. Deze gegevens worden nooit, zonder uw uitdrukkelijke toestemming, en dan alleen als het in het belang is van de aard van het contact, gedeeld met derden.
  • Uw persoonlijke gegevens worden bewaard voor de duur van wettelijke bewaartermijnen en/of afhankelijk van eventuele historische waarde.
  • U hebt recht op inzage en zo nodig wijziging van de over u vastgelegde persoonsgegevens. U kunt daarvoor contact opnemen, bekend uit briefhoofd of website, telefonisch of via de mail.
  • Uw persoonsgegevens worden optimaal beschermd tegen onrechtmatig gebruik. Alleen onze medewerkers hebben toegang tot de gegevens.
  • Vermelding van namen of andere persoonlijke gegevens op website of schriftelijk materiaal, gebeurt nooit zonder de uitdrukkelijke instemming van betrokkenen.
  • B&B 't Wemeldink kan in haar uitingen verwijzen naar andere websites of publicaties van derde partijen. B&B 't Wemeldink neemt geen verantwoordelijkheid voor het omgaan met eventueel uw persoonlijke gegevens daar. Zij dragen daarvoor zelf de verantwoordelijkheid.
  • Mocht u vragen hebben over deze Privacyverklaring, neem dan contact met ons op.